Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Kansallinen luonnon virkistyskäytön strategia 2030 : Valtioneuvoston periaatepäätös
Julkaistu

19.05.2022

ISBN

978-952-383-685-3

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-383-685-3

Asiasanat ja teemat

luonto, luontopalvelut, luontosuhde, ulkoilu, virkistyskäyttö, strategiat

Sivumäärä

111

Info

Luonnon virkistyskäyttö on suomalaisille tärkeää. Aikuisväestöstä ulkoilee säännöllisesti 96 %. Vahvan perinteen jatkuminen ei ole itsestäänselvyys. Muun muassa ilmastonmuutos, kaupungistuminen, ikääntyminen ja maahanmuutto haastavat jatkossa luonnossa liikkumista.

Vuoteen 2030 ulottuvan strategian missiona on auttaa kansalaisia voimaan paremmin, yhteydessä luontoon ja sitä arvostaen. Visiona on panostaa luonnon virkistyskäyttöön kansallisena menestystekijänä, lähiluonnon nousu arvoonsa päätöksenteossa ja että yhä useampi löytää itselleen sopivan tavan liikkua luonnossa. Näin väestön terveys ja hyvinvointi parantuvat.

Strategisiksi tavoitteiksi on määritelty lähiluonnon saavutettavuus, terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, luonnon kestävyyden vaaliminen virkistyskäytössä, voimavarojen tunnistaminen ja yhteistyö sekä luonnon virkistyskäytön monimuotoisuus. Näiden pohjalta on laadittu toimintalinjaukset, jotka kuvastavat tarvittavia lisätoimia vision saavuttamiseksi. Perustettava koordinaatioelin organisoi strategian toimeenpanoa ja seurantaa.

Ensimmäistä kertaa laadittu kansallinen luonnon virkistyskäytön strategia on osa pääministeri Marinin hallituksen ohjelmaa. Se on valmisteltu laajapohjaisesti ja osallistavasti hallinnon, viranomaisten, tutkimuslaitosten ja järjestöjen asiantuntijoiden tuella. Kansalaisille ennakolta suunnattuun verkkokyselyyn saatiin 8074 vastausta.

Hinta

39,60 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy