Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Valtakunnallinen ohje pelastuslaitoksille vapaaehtoisten voimavarojen hyödyntämiseksi pelastustoiminnassa
Julkaistu

20.05.2022

ISBN

978-952-324-581-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-581-5

Asiasanat ja teemat

pelastustoimi, pelastuslaitokset, vapaaehtoistyö, pelastustoiminta, pelastuspalvelu, varautuminen, valmiussuunnittelu

Sivumäärä

30

Info

Vapaaehtoistoimijoiden ja järjestöjen merkitys varautumisessa on tunnistettu valtioneuvoston periaatepäätöksissä, turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteoissa sekä Yhteiskunnan turvallisuusstrategiassa.

Tämä ohje on laadittu ohjaamaan vapaaehtoisien käyttöä pelastustoimen tehtävissä. Ohjeella pyritään edistämään pelastuslaitosten ja vapaaehtoisjärjestöjen pelastustoiminnassa tehtävää yhteistyötä.

Ohje on tarkoitettu pelastuslaitosten ja niiden sidosryhmien käyttöön. Ohje ei koske pelastuslaitosten sivutoimista henkilöstöä eikä sopimuspalokuntatoimintaa.

Ohjeen tarkoituksena on luoda valtakunnallinen toimintamalli, jolla varmistetaan järjestökentän vapaaehtoisten hyödyntäminen pelastustoiminnassa. Ohjeella ohjataan käytäntöjä, jotka edistävät ja yhdenmukaistavat vapaaehtoisten käyttöä pelastuslaitosten lisäresurssina pelastustoiminnassa sekä vapaaehtoisten huomioimista pelastustoimen varautumisessa suuronnettomuuksiin, häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Ohjeen antamisen tavoitteena on myös, että pelastustoiminnassa käytettävien vapaaehtoisten ja järjestötoimijoiden toimintaedellytyksiä kyetään parantamaan ja vapaaehtoisten voimavaroja kyetään käyttämään tarkoituksenmukaisesti.

Ohjeen valmisteluun osallistui yhteistyöryhmä, jossa olivat edustettuina pelastuslaitokset ja keskeiset vapaaehtoisjärjestöt.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy